Thursday, 29 November 2012

Monday, 19 November 2012

A peacefull Heart writing

Ujian apa? -_- fikirlah sikit, kau sayang seseorang, tapi orang yang kau sayang tu cerita pasal orang lain, rasanya SEMUA lelaki ada perasaan cemburu jugak. Bukan perempuan je ada perasaan.

Manusia nie tak sama, bila manusia nie sama je semua, takkan ada pendapat yang bercanggah, senang citer, rambut sama warna, hati lain2 .. Ramai lelaki luar kasar, dalam lembut ada jugak luar lembut dalam kasar .. Rasanya tak terkecuali perempuan kan?

Kehidupan aku seharian mematangkan aku. Dah dapat berfikir secara positif, tak salah pun nak move on, buat buku baru. Yang lepas, tu lepas. Tak guna berbahas, tak guna bertelagah. Isu hati, memang kalau aku dah sayang seseorang susah nak lupa, susah nak buang perasaan tu.*learn from my own mistake a couple of years ago.


Akhir kata, aku tumpang happy kalau kau happy ngan Si Dia yang kau cakap tu ^^



dah macam karangan dah aku buat -_-
Author,  MKMBA

Sunday, 18 November 2012

(Y)

Kan bagus kalau U ada time I selection tadi. Semangat sikit nak main bola tadi. Rindu U tau tak. :'(

Thursday, 15 November 2012

Sunday, 11 November 2012

Nur Syafirah binti Darmih (Akyramickaza)

Saya tau saya tak sweet, saya tak romantik. 
Saya selalu sakitkan hati awak walaupun tak terlintas pun kat hati saya nak sakitkan awak.
Di kesempatan ini, saya nak minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki saya sebab sakitkan hati awak.

Sudi tak awak terima bunga rose ni sebagai tanda minta maaf saya kat awak? Nak bagi kat tangan, saya pun tak penah jumpa awak lagi.
Ngan cara nie jela yang saya dapat buat.



Im So Sorry :'(
0204, 12/11/12

Saturday, 10 November 2012

suit me



A touch of poison seals my fate
The dawn echoes the night with my glory... the sun himself honors me

Once king of roses, now lord of gold
Blessed with the gift of gilded touch
The Gods themselves envy my hand
Fate wields its knife to cut the thread

I curse the day my dream became my descent
Suddenly, I long for you, my only love

In my perfection I have no want
A folly as fatal as sin
Yet eyes still glint with greed untold
Has now become the end of me

I curse the day my dream became my descent
Suddenly, I long for you, my only love

Have I not earned this, the gift of beauty within?
How selfish were the Gods to keep their riches from my rightful treasure?
I truly have become one of them... my fatal flaw

Oh yeah! I've got her hook, line, and sinker!
Thanks to me, she's her own new necklace
Now she's good as gold
Thanks to me, she's her own new necklace
Now she's good as gold

I curse the day my dream became my descent
Suddenly, I long for you, my only love
I curse the day my dream became my descent
Suddenly, I long for you, my only love...
Cut the thread

Tak tahu.

Kenapa setiap kali matahari terbenam, bulan timbul, aku rasa sedih?

untitled

walking through an empty road,
there's no light, there's no one,
what i feel is, an emptyness,
my lord, please light up the road.
make my path clearly.

love, be kind to me,
im naive, please lead me,
bring me back to my life,
i need my life, cheer me up,
i hate being like this.
no soul, im a dead body,
what i need is just the light,
the light that lighten my day.

end




11/11/12
0158 am

Thursday, 8 November 2012

t(-_-t)

Aku rasa macam nak mati je skang nie. Tapi aku sedar, Islam mengharamkan perbuatan bunuh diri n berdosa besar.

Kau tau tak betapa sakit hati aku? Hari2 aku terpaksa tahan sakit nie semua. Baru aku sedar, cinta memang tak berguna. Kenapa aku baru sedar? Sebab aku bodoh pegi pecaya kat cinta and perempuan.

Rugi aku jadi seorang lelaki yang setia dan penyabar. RUGI!


*nie bercakap time emosi tak stabil, tgh down.



                               AM I DEAD YET? SOMEONE, PLEASE KILL ME.

DAH

Letih nak tunggu, malas nak sakitkan hati sendiri. Baik aku pergi, sebelum aku mati.

Tuesday, 6 November 2012

Lama aku xupdate blog aku. Dah berhabuk dah pun blog nie. Terpaksa la cuci jap ngan essay aku nie walau xpanjang mana pun.

Tak banyak pun aku nk tulis. Sebab aku pun tak tahu nak tulis apa. Sama macam diri aku skang nie. Speechless lead me to be silence person. Entah apa aku pikir pun tak tau. Ngan sihat tak sihat macam suis on off. Yela, dulu ada orang jaga, skang mana ada dah. Aku kan bodoh, elok2 study nk gi extend. Dah biarkan jela probs tu. Lagipun dah fikir masak2 kan. Aku pun bukan budak kecik lagi yg nk kena pimpin tangan bila lintas jalan. Suis ditutup, tapi elektrik tetap mengalir jugak. :) faham? Aku rasa aku dah mula mengarut ni. Hmm Aku rindu kau weh. Aku nak sangat macam dulu. Bla bla bla bla bla bla bla.


Dah la, aku malas nk tulis apa. Buat aku jadi sedih ada la. Hmm :')
Aku harap kau happy dah la walaupun kau x ngan aku lagi and rasa Sayang kau dah hilang kat aku. Salam