Sunday, 15 January 2012

MISS THE PLACE

Okay anak-anak, aku dah lama tak post cerita pasal aku kat blog nih .. Busy ngan kawan-kawan la .. hehehe .. Okay, aku ada tengok beberapa gambar member aku yang pegi honey moon dekat Sepang Gold Coast aka Pantai Bagan Lalang .. Haish, banyak kenangan aku kat situ .. Entah kenapa aku betul-betul rindu nak pegi sana .. Aku nak pegi kat bahagian yang paling hujung and aku nak duduk kat atas sebatang tunggul pokok kat situ sambil pekena burger MAT SALAI .. haha Pastuh aku nak jalan-jalan and duduk kat seat yang kat dataran kecik kat situ .. Kerusi yang paling dekat ngan PakGuard Laut tuh .. :D


nie la rupa SGC .. tapi nie dari side kanan .. tempat yang aku cakap tu kat bahagian kiri ..







the story end here

Wednesday, 4 January 2012

New Year 2012 @ The Curve (photo edition)















Kisah Sebentuk Cincin

KISAH SEBENTUK CINCIN

girlfriend: awak .. saya nak cincin hubungan kita
boyfriend :untuk ape ? malas la .. awak .. petang ni kita jumpa tempat biasa ok ..
girlfriend :hurm .. yelah..

boyfriend : awak .. cuba tutup mata awak .. saya nak bagi hadiah ..
girlfrend :hadiah? .. ok ..
boyfriend : ok .. cuba tengok ni .. saya belikan patung beruang untuk awak ..
girlfriend : awak ! saya tak nak patung beruang .. saya nak cincin hubungan kita !
( sambil membaling patung beruang itu di jalan raya )

lelaki itu pun terus berlari dan mendapatkan patung itu balik dan berada dalam gengamannya .. tiba-tiba sebuah bas meluru ke arah lelaki tersebut dan badannya di gilis sehingga lelaki tersebut tidak berdaya untuk bergerak .. lalu perempuan tersebut menjerit .. dalam keadaan yang bergegas .. perempuan mengambil patung di tangan lelaki tersebut dan tiba-tiba patung itu berkata ..

' you .. see in my pocket.. '

dan terlihatnya satu cincin yang sangat cantik .. dan patung itu terus berkata .. will you marry me ?? ..
di saat itu .. mengalirnya air mata perempuan tersebut ..
tetapi sudah terlambat untuk menyesal .. kerana lelaki tersebut sudah pun pergi untuk 
selama-lamanya ..












moral of the story : hargailah setiap pemberian oleh sesiapa sahaja dan ingat, ajal dan maut hanya ditangan yang TAK MATI yakni, ALLAH S.W.T