Monday, 29 August 2011

Raya yang tak jadi :')

Umi : Bangun2 .. Pegi mandi cepat then pegi sembahyang raya ..
Aku : Hmm .. (Dengan kesejukan dipagi hari rasa macam malas sikit)

Aku capai tuala biru aku then pegi ke bilik air .. Amek ko, dah macam dalam citer seniman bujang lapok .. Sampai beratur nak mandi .. haha
Sampai la giliran aku mandi pulak .. Takkan nak aku citer jugak pasal aku mandi .. haha
Lepas mandi aku pun sarungkan baju melayu aku warna biru .. Lepas tuh aku drive kete atuk aku hantar dia pegi sembahyang .. Yang aku, menapak luar masjid je ngan spupu2 seangkatan dengan aku .. haha ..
Balik je dari smayang raya, aku salam umi dan abah, atok dan nenek, and makcik dan pakcik aku .. Lepas salam2, aku pegi dapur nak melantak apa yang ada .. Lemang, ketupat, kuih raya semua aku bedal .. Tapi badan still kurus jugak .. haha

Tapi nie citer raya aku tahun lepas ..
Tahun nie, aku tak balik kampung .. Aku still dapat rasa macam mana bangun pagi2 dengan rasa yang sejuk giler .. Hmm, Tahun nie tak dapat nak makan lemang semua tu ..
Mesti happy kan korang dapat raya ?? Aku pun tumpang happy ngan korang boleh ?? haha .. Nahh, its okay .. Im happy here ..
So raya tahun nie, aku just smayang raya, balik dan tidur ..
:')


tak semangat nak raya :)

Saturday, 27 August 2011

Childish !! haha

Korang tengok la gelagat adik2 aku yang sewel nie ..
:D
ala-ala berangan nak jadi cowboy .. Pegi test kerja kosong as cowboy tak lepas .. :D

new face :)

Sabtu 27/08/2011 :
Start pukul 4petang aku get ready nak siap kan scooter kesayangan aku ..
Dengan penat lelah aku, pukul 11.15 akhirnya siap jugak ..
Tapi aku tau, tak lawa seperti yang kat luar sana ..
Yang penting aku happy sebab ianya hasil kerja tangan aku ..
Tak sia2 la aku blajar Grafik ..
Hahaha ..
Nie la hasilnya :





aku bukan mat rempit, aku cuma minat scooter je ..

Friday, 26 August 2011

Ops Raya

Duhai bonda duhai ayahanda
Dengarlah rayuan anakanda

Yang jauh di mata
Tanpa ku sedari airmata ku mengalir
Terdengar ayat suci seruan takbir
Betapa daku gembira dekat di samping keluarga
Di pagi mulia hari raya
Kan ku sujud di kakimu bila kita bertemu
Kan ku cium tangan mu ku pohon restu
Oh maafkan daku kesalahan diri ku
Walau jauh di mata namun kau tak dapat ku lupa
Doa ku sepanjang masa agar kau bahagia
Ku pohon restu dari mu oh ayah dan ibu
Agar tercapai cita ku membela nasib mu
Kan ku sujud di kakimu bila kita bertemu
Kan ku cium tangan mu ku pohon restu
Oh maafkan daku kesalahan diri ku

Kesalahan diri ku..

Sekarang ni mood raya, so aku dengar la lagu raya .. haha .. Ramai yang sibuk dengan shopping .. Best la kan .. :) Namun bagi aku, raya tahun ni berbeza dengan raya yang sebelum nie .. Bagi aku raya tahun nie macam takde makna bagi aku .. Hmm nak buat macam mana, semua dah tertulis .. Tahun ni aku tak balik kampung, just beraya di Kota Kemuning sahaja .. Setiap kali raya ramai orang yang seronok nak raya .. Tapi pada pandangan aku, aku kesiankan ibu dan bapa aku sebab bertungkus-lumus mencari duit untuk persiapan raya keluarga .. Sedar tak sedar, airmata boleh mengalir .. Umi, Abah, angah dan adik beradik mintak ampun dan maaf jika sepanjang hidup kami sampai ke hari nie, kami buat salah dan silap .. Halalkan makan dan minum kami .. Kami sayangkan Umi dan Abah .. Sampai masa, kami akan membalas jasa dan pengorbanan anda semua ..
Salam Aidilfitri buat ADNAN BIN JUSOH dan ROSNAWATI BINTI HUSIN .. 

Tak lupa pada kawan-kawan aku, Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin :) ..


:') selamat hari raya semua

Tuesday, 23 August 2011

:)

Salam Ramadhan Al-mubarak :)
Dah lama aku tak update blog nie .. Sorry, aku banyak ASSignment nak kena buat .. hehehe
Sekarang nie kerja aku dah kurang sikit sebab dah banyak yang aku dah hantar ..

Time aku pegi lecturer room dekat SISE, aku sempat la jugak tengok result aku untuk midsem exam lepas ..
Tapi 3 subjek je aku tengok .. Agak memeranjatkan jugak la dia punya result, and aku macam tak percaya tuh result aku .. Happy pun ada .. :)

Tu je aku nak bagitau kat korang .. hahahaaa




result tu aku rahsiakan :)

Saturday, 20 August 2011

FIGOS CUP

Dengan penat lelah, akhirnya aku dapat jugak puaskan hati main tournament futsal dekat Sport Planet Ampang ..
Datang2 je dekat SP Ampang tuh, aku ngan member2 aku pegi la tengok schedule match .. Nah, amek ko .. Team kitorang team pertama yang rasmikan court bernombor 7 tuh ..
Aduyai, sampai2 terus kena warm up .. -.-' Nie  yang lemah nie .. Haha .. Main punya main, last2 kitorang tewas 3-1 .. Kecewa pun ada .. Frust pun ada .. Bukan sama ke frust ngan kecewa ?? Haha .. Yang aku bengang dengan pengadil dia .. Bola kick-off aku sepak then kena palang then bola dah lepas dari garisan gol .. Then bola tuh keluar balik .. Aku ingat dah gol, tapi pengadil cakap tak .. Babi la ko pengadil .. Oooppsss .. Bulan pose .. Hehe Sorry :) .. Gol team aku disumbangkan oleh MAD .. err dan juga idris (dia buat own goal -.-')
Settle game yang pertama ..






Masuk 2nd game,kitorang dah semangat sikit nak main and badan dah panas .. Hahahaha .. Sebelum start game tuh, kami berlima pekena dulu air yang special .. Iaitu air Orang Kampung *Tongkat Ali .. Ada ke patut minum air tuh .. hahaha Dengan muka yang bersemangat kami masuk dalam court 7 tuh, 1st half game, kami leading dengan 1-0 .. Hasil sentuhan dari kasut umbro kaler kuning yang baru aku beli tak sampai sebulan .. hahaha .. Idris yang passing kat aku,  then aku terus sepak then GGGOOOOOAAAAALLLLL !!! hahaha ..
Masuk 2nd half game, kitorang bermula ngan baik even tak rehat .. Tapi luck takde, team pihak lawan dapat freekick la pulak dekat dengan goal post kami .. Nasib, Nasib .. Aku rasa menyesal sebab tak jadi benteng yang kuat .. Last2 dia bagi dekat betul2 bucu tiang gol .. Bola terkena tiang dan terus masuk .. Adui, siot ko sapa yang sepak tuh ! Bagi la team kitorang menang !! haha .. PPRRREEEEETTTTTT !!!!! Wisel dah dibunyikan oleh pakcik yang pakai baju hijau terang a.k.a pengadil .. Keputusan dia team kami seri 1-1 .. Tu la last game kami .. Tapi takpe .. Berbaloi dengan apa yang aku bayar ..  RM10 sahaja .. Tapi nah ko, air macam2 ada .. 100plus, tongkat ali, mineral, coke, siap dapat jersi figos free lagi kaler hijau .. haha 


Time balik tuh, kitorang singgah dekat mamak .. Makan !!!! Semua di sponsor maaaaaa .. haha
Lupa lak nak bagitau nama team kitorang .. hehe Team aku nama dia MERIAM KOTA B .. Dan lagi satu tuh pelapis kitorang, MERIAM KOTA A .. Tapi yang hebat MERIAM KOTA B la kann .. hhahaha






happy dapat score !! :)

Friday, 19 August 2011

editing again


jangan salah faham :)

let bygone be bygone ..



Past is past .. I've learn something new in my life ..




lay to rest

friends

Cries, secrets, happiness, feelings we share with them even they have their own problems ..
Friends just like a tree .. Sit together at the same place and follow the rythm of the wind ..
The roots make them static .. The rain make them freezing .. The lightning make them scared ..
But they just stick together in joy and sorrow on their day ..

i love you FRIENDS


even though i dont love myself

Thursday, 18 August 2011

DIA

Dia terlalu baik untuk aku yang jahat dan jahil ..




dont worry, no more tears

sakit !!!!!!!

AAAAAARRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!




:'(

Wednesday, 17 August 2011

hmm ..

I had choose the wrong path of my life ..

I love to be alone :'(




crying inside :'(

Tuesday, 16 August 2011

sebuah perjalanan, menuju kemaafan, merungkai jawapan :)

16/08/2011 :  Hari ni aku bangun lambat untuk ke kelas .. Tapi aku tetap bangun dan terus bawa motor pegi kolej .. Last2, kelas pertama cancel sebab ada latihan kebakaran and ada pre-registration subject .. Kelas kedua aku terus skip .. hahaha 
p/s : jangan tiru perangai aku .. :p

12:30 noon (lebih kurang la) : Aku decide nak pegi Banting, pegi kolej matrikulasi banting .. Aku pergi untuk menyelesaikan masalah .. Dalam 02:47 macam tuh aku sampai .. Tapi aku jumpa DIA pukul 4 lebih .. -.-' 
Bongok tak aku ? hahaha .. Biarlah, asalkan aku jumpe dia and settle kan benda yang tak settle lagi ..

5:00 pm : Kitorang pegi tasik berdekatan dengan bazaar ramadhan area banting baru if tak silap .. Dekat situ aku explain macam2 .. Dan dekat situ la jugak semut nak masuk dalam kasut aku .. Nasib baik la aku baik time tuh .. If aku jahat time tuh, maunya kedalam mulut aku jugak ko duduk .. hahaha Batal pose aku .. Puasa ke aku time tuh ? errrr .. errr .. errr .. Dah, sambung citer .. After dah dapat keputusan dan semuanya terjawab, aku putuskan yang aku nak teruskan life aku .. Sekarang nie, aku rasa lega .. Kepala aku ringan sangat sekarang nie .. Even mood aku makin ceria :)

6:13 pm : Leka berbual, sedar tak sedar dah pukul 6 lebih .. Kitorang pun menganggkat punggung masing2, berjalan kaki ke bazaar yang ada kat situ .. DIA belikan kawan dia nasi kerabu yang bagi dia nasi tuh pening .. haha (pening ke?) Kemudian aku belanja DIA nasi ayam yang sampai pukul 10:00 pm pun DIA tak makan lagi .. haha .. After merayau2 nak cari lauk untuk aku, akhirnya aku pilih nak makan rendang ayam which is HER belanja me .. hehe .. Yela, tahun nie aku tak beraya dekat kampung .. Aku beraya dekat Kota Kemuning je .. :) Lepas tuh DIA pun pulang ke kolej beliau dengan menaiki cab yang caler merah (ada motif aku cakap cab ni kaler merah) haha .. 

Setakat tuh je la yang aku nak citer .. Bagi aku, Problem tu tetap datang dan kita perlu tau permasalahan nya .. yang penting, bila problem tu selesai akan ada pintu .. Pintu yang menjawab segala soalan ..

ni la DIA yang aku sebutkan ..
ILIASDA BINTI MUHAMMAD
:)

Monday, 15 August 2011

sesuatu

Sampai bila aku nak macam ni .. Ego lagi tinggi dari segala-galanya .. Sampai bila ? Ini kyrel yang dulu ke ? Apa yang jadi dengan aku ni ? Kerana sesuatu aku berubah, i just want my life back .. Hidup yang sekarang hanya sakitkan hati aku sendiri .. Mungkin aku yang bodoh .. Terlalu bodoh dalam erti dunia ..




smiling outside but crying inside

Sunday, 14 August 2011

Test ONE :)

1st time try, boleh tahan kasut nie .. Maybe sebab kasut nie baru lagi so dia punya tapak keras lagi ..
Tapi dari 10, aku bagi 9.0/10 ..
Thankx UMBRO

:)

colour dia menarik

Friday, 12 August 2011

I.D.K

Sebagai seorang manusia, kita tak dapat lari daripada perasaan ..
Jatuh Bangun permainan hidup ..
Sekali jatuh, jangan mudah menangis ..
Bangkitlah walaupun darah masih mengalir dari luka ..
Luka akan sembuh biarpun meninggalkan parut ..
Parut yang akan mengingatkan kita pada hari kegagalan dan mengubah jalan kita kepada kejayaan ..

Lupakan kenangan, Teruskan kehidupan, Ciptakan kejayaan, Ukirkan senyuman
DAN
Maju kedepan ..

:)

hati seseorang

rollercoaster

Masing-masing dengan masalah masing-masing ..
Aku dengan masalah aku sendiri sampai sakit dibuatnya ..
Masalah yang aku sendiri tak pasti bila akan ada kesudahannya ..
Macam-macam dugaan aku lalui ..
Sampai aku sendiri dah malas nak fikir and biarkan masalah tu berlari-lari dekat tepi aku ..
Bukan aku tak nak selesaikan tapi ada aja benda yang menghalang ..
Ya, aku hidup dalam dunia aku sendiri ..
Dunia yang aku cipta dimana tiada siapa termasuk aku tau apa kesudahan nya ..
Cuma ditemani lilin yang menerangi hidup ..


Hidup macam roda ..
Aku pernah berada di atas ..
Dan sekarang giliran aku pulak duduk dekat bawah menanti hari yang melonjakkan kedudukan aku ..

:)

one day

Thursday, 11 August 2011

so ?

perasaan aku, ko perlu tau ke ? Mind your own bisnes la !! first of all, jangan serbu bila ko tak tau cerita .. Aku tak suka .. And kerana nila setitik, rosak susu sebelanga .. Dan kerana itu jugak, ko yang kena even bukan kau punya angkara .. Sorry .. Last, Goodbye ..


i hate you

Wednesday, 10 August 2011

Tuesday ..09/08/2011

breaking fasting at MSU with beloved lecturer/mentor and friends :)

It was a greated day even we were kept on silenced ..
Miss Farah's mentee awesome !!

:)



*sakai

Tuesday, 9 August 2011

DIA

Will you stay, will you stay away forever ..

How do i live, without the one i love ..
Time still turn the pages of the book, It's burned ..

Places and times always on my mind ..
I have so much to say but you're so far away ..


Aku tak tau nak express perasaan aku dekat kau ..
Hmm .. Bila aku pandang kau, aku tak boleh nak tenung mata kau ..
Aku hanya sekadar memandang dari jauh ..
Aku still pendam perasaan aku ..
Bila aku nak luahkan aku pun tak tau ..

i love you
_ _ _ _ _



aku tau kau takda perasaan sama macam aku

Monday, 8 August 2011

bila mulut tak reti nak tutup :)

Apa yang aku pernah hadapi membuatkan aku matang .. Cukup matang untuk mengenal erti hidup dan menyayangi seseorang .. 

Not me COLOUR your life .. But you the one who COLOUR your life .. If you're mine, I'll be there to choose the suitable COLOUR for your path .. Like this baju said :




:)


waiting for you :)

Friday, 5 August 2011

Bersenyum-senyuman :)

dah lama aku tak update blog .. Sorry, aku bz ngan assignment sekarang ni + aku tengah siapkan design untuk muka baru scooter aku :) ..

Aku nak korang dengar lagu ni .. Best giler ! by M. Shadow and Synyster gate .. Yang lain aku taktau sebab dorang baru .. hehe tajuk dia SO FAR AWAY and lagu nie dedicated dekat ARWAH Jimmy "THE REV" Sullivan .. arwah ??? haha



:'(