Sunday, 31 July 2011

bulan RAMADHAN bukan bulan puasa :)

Salam Al-Mubarak semua .. HEY HO, Lets go !! haha kemanakah ? jom pegi belakang rumah .. Kita minum air sirap dengan rokok dunhill .. Amacam ? hahah 3:) setan aku nie .. haha .. 1st of all aku nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa kat korang yang beragama ISLAM !! Yang hindu ke kristian ke nak join kitorang puasa pun lehh jugak .. haha ..

Yess !! Tahun nie aku tak balik kampung beraya kat sana .. hahaha .. Bagus, tak payah la aku nak tengok muke uncle2 aku yang SOMBONG macam anak DATUK ! hahahaha .. Oppsss .. Jangan mengumpat masa tengah puasa .. 

OkayOkay tak mengumpat dah .. hehehe .. K la, aku nak blah dulu aku nak sambung balik Need For Speed Most Wanted aku .. :)

HEY HO, LETS GO !! 

Thursday, 28 July 2011

SIMPLE PLAN - UNTITLED with lyrics

:)

Another Storyca :)

:) Hye. 
PERASAAN : Apa yang aku leh describe pasal PERASAAN ?
Jawapan aku : Entahla. Aku manusia yang tak ada PERASAAN.
But when it comes to you, aku rasa PERASAAN tu ada dekat dalam diri aku. Dalam perasan tak perasan, semakin lama PERASAAN tu makin kuat dalam diri. Apa PERASAAN tu? Aku sendiri tak tau PERASAAN apa yang tengah bermain dalam hati aku. PERASAAN yang tak dapat aku nak kawal.

Bagi aku mungkin PERASAAN nie hanya untuk mempermainkan aku sendiri. Tapi aku tertanya, kenapa PERASAAN nie ada pada semua orang yang tengah bercinta. Betul ke PERASAAN nie atau hanya mungkin aku berkhayal? Betul ke PERASAAN yang aku terima nie PERASAAN SAYANG?

SAYANG? YES! SAYANG yang aku tengah rasa sekarang nie. Jadi nie la PERASAAN yang aku tengah mencari. Tapi aku SAYANG siapa? SAYANG dia? Dia rasa jugak ke apa yang aku rasa? Orang cakap, "nak tau jawapan dia, kena tanya orang yang kita SAYANG tu". Tapi macam mana kalau orang tu SAYANG orang lain? Dan kata seseorang tu jugak, "kita perlu JUJUR dengan diri sendiri, berterus terang satu jalan yang paling baik". So aku perlu terus terang? kalau dia tak terima aku? Jawapannya, "SAYANG seseorang tidak semestinya memiliki si DIA. Kau dah terus terang, itu lebih baik dari kau menipu diri sendiri dan kau tidak boleh tipu PERASAAN SAYANG kau.

And after a new day replace the old day, I promise to my self, one day I will be honest about my FEELINGS on you and it will be the last day you see me.


THE NEW STORYCA will take the LAST PART.
ONE DAY :)

Wednesday, 27 July 2011

Good Charlotte-Alive

I visualize the first time we're together
I close my eyes and for a moment all I see is you

Turn off the lights
Don't look outside
The world's gone crazy
But it's perfect here with you

I've never felt so alive
Like I feel right now in this moment
I've never felt so alive
Like I feel right here standing next to you
I've never felt so alive

I know what you're thinking
You think that we're different
And my reputation, and the stories
Well at least you know it won't get boring

Like all the ones who came before me
Just let go as I crash into you

I've never felt so alive
Like I feel right now in this moment
I've never felt so alive
Like I feel right here standing next to you

Heaven's heard me calling
The stars have all aligned
Your touch is so electric
And looking in your eyes

I've never felt so alive

It's so surreal
The way you feel
How fast my heart is beating
And we're breathing together now

As we float out
Above the clouds
I swear I'll never let you down

I've never felt so alive
Like I feel right now in this moment
I've never felt so alive
Like I feel right here standing next to you

Heaven's heard me calling
The stars have all aligned
Your touch is so electric
And looking in your eyes

I've never felt so alive
I've never felt so alive
I've never felt so alive
I've never felt so alive

Restoran Darul Ehsan :)

Tengah melepakkan diri di DE bersama iwan, radhi, anep and ubie ! On9ing, Updating and shisha-ing .. haha :)

Monday, 25 July 2011

Behind The Scene

Hii ! Aku kembali lagi .. haha .. Hari tu aku dah cakap kan aku nak cerita pasal gambar yang aku dah snap .. Sebelum aku start bercerita, meh jemput makan dulu .. hehehe .. aku lapar dohh .. Lepas makan baru la ada tenaga nak menaip .. haha ..
Fuhh ! Kenyang perut aku .. haha .. Dah2, kita start sekarang okay ! Eh,, kejap ..
Lek Lu, Sak Kok Lu .. haha .. :)





okay, kita mula dengan gambar ni .. Gambar ni aku snap dekat hutan belakang area rumah aku .. Mula2 takut jugak aku nak masuk hutan tu .. Oleh kerana ada beberapa bodyguard yang teman aku, so aku menjadi berani (berani la sangat) .. Masa jumpa rama2 yang cute ni agak susah la jugak nak snap .. Last2 dia melepak kat ranting tu .. Hasilnya, ni la .. Lawa tak ? :)

Salah satu gambar favor aku .. Gambar nie aku snap time dekat hutan tu jugak .. Cuma kawasan dia agak lapang sikit .. Time tengah main kejar2 dengan makhluk nie, dia rasa ada orang nak snap gambar dia .. Tu yang dia parking kan dirinya di atas ranting tersebut .. Siap posing lagi tu .. Comel kan ? :)

Salah satu ciptaan tuhan yang aku geli -.-' tapi comel .. Entah macam mana aku boleh terjumpa dengan beliau .. Dengan sepantas kilat aku meng'snap' pakcik yang hensem nie .. Tapi hasil dia kurang la .. Maklum la geli .. hehe .. Anyway, thankx En. Gonggok :)

Lawa tak gambar nie ? Tak ? Takpe, aku akan perbaiki kelemahan tu .. :) Gambar nie adalah dengan cara tak sengaja .. Aku nak snap gambar kat rumput tu .. Tetiba Mrs. Bee nie menari-nari depan aku .. Peluang depan mata, haha .. Background nampak gelap sebab member aku setting camera dia .. Lawa kan background tu ? Well haha .. Thankx Mrs. Bee :)

Gambar diambil pada sebelah malam and baru lepas hujan .. Masa nie kami(aku, izwan and junx) tengah mencari idea nak snap gambar apa .. Lalu aku mencadangkan kat izwan nak tangkap gambar water splash .. Last2 gambar daun jatuh jugak kitorang amik .. haha .. Gila and bengap kan kami ? haha .. Nak tangkap gambar lain, lain yang ditangkap nye .. Kyrel2 :)

Haaaa !!! Gambar ni gambar ke2 yang paling aku minat .. Info : gambar nie aku tak edit .. Aku hanya menggunakan kemahiran and keotakan aku .. hehe .. Nak tau cara dia macam mana ? Tapi gambar nie kena snap dekat ruang yang gelap je .. Tu pantang larang dia .. hehe Macam nie cara dia :- 1st korang kena cari objek atau model .. 2nd korang bukak flash .. 3rd korang letakkan tiga jari dekat flash tu .. Last sekali, yeah ! betul, snap la .. haha .. If tak jadi, korang kena cuba step2 kat atas berulang kali .. Memang leceh, tapi hasil dia macam yang korang tengok nie .. hehe .. :)

Comel tak ? Comel tak ? Nama encik katak nie Mr. Smiley :) .. Aku dapat nama SMILE dari dia .. Aku geli dengan dia, tapi dia comel sangat .. Nak buat macam mana .. hehe .. Dikala bulan mengambang, hujan berenti turun, muncul lah beliau .. haha .. Tekejut aku bila Muhd Izwan bin Zukhi menjerit suruh aku snap gambar Mr. Smiley nie .. Time tu tak payah nak cakap la kan tahap kegelian aku nak snap gambar beliau yang hensem nie .. haha Sampai melompat-lompat aku bila dia nak lari .. Yang tak tahan dia boleh lompat atas kaki aku -.-' siot la lu .. haha .. Last2 aku buang kegelian aku lalu aku meng'snap' gambar beliau dari depan2 .. If korang berani tak pegi depan2 dia nie ? Bila buang ketakutan tu, korang akan dapat hasil macam nie .. Berani kan lah diri anda .. The Most favourite Pictures among the Others .. Love you Mr. Smiley :)



Habis dah cerita aku pasal gambar yang aku minat nie .. If korang terasa hati aku mintak maaf keyh .. Tujuan hanya untuk display dan suka2 .. hehe :)
Satay aku pun dah habis .. HAIYAAA !!! :'( Pada korang yang minat fotografi and dah lama berkecimpung dalam bidang tersebut, bagitau la kelemahan gambar2 aku keyh .. Aku sudi mendengarnya :) Kyrelsmile

Friday, 22 July 2011

photography :)

Gambar outing dekat seksyen 24. Snap by me. Sebab tu gambar aku takda hehe.
|Camera :  Canon EOS 5D|
|Photo and Set Instructor :  Izwan|
|Model :  Acik, Junx and Izwan|
Nanti aku cerita disebalik tabir gambar2 ni ..
junx and acik

acik and junx

izwan

junx and acik

junx and acik

acik and junx

acik and junx

acik and junx

junx, izwan and acik

acik

junx, acik and izwan

izwan

kaki acik and kaki junx

izwan, junx and acik

izwan, junx and acik

izwan, junx and acik

izwan, junx and acik

acik, junx and izwan

acik, junx and izwan

acik, junx and izwan

acik, junx and izwan

birbird :)

izwan, junx and acik

acik

acik

acik

junx

junx

acik

junx

sky and the moon

sky, the moon, acik and junx

izwan

leaf

non-edited leaves

splash

outing .. ANIMALS

butterfly :)

dragonfly :)

grub :)

ANT :)

BEE :)

BEE :)

froggy :)